Семінар-практикум «STEM-освіта: шляхи запровадження, актуальні питання та перспективи»

  • 0

Семінар-практикум «STEM-освіта: шляхи запровадження, актуальні питання та перспективи»

Category : новини

14 лютого 2018 року на базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 307 з поглибленим вивченням природничих наук Деснянського району міста Києва (за адресою: м. Київ, вул. Лисківська, 4-б) відбувся навчальний семінар-практикум «STEM-освіта: шляхи запровадження, актуальні питання та перспективи» для керівників закладів загальної середньої освіти
STEM (S – science, T – technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics) .
Учасники навчального семінару-практикуму познайомилися з інноваційною STEM технологією, особливостями впровадження напрямів STEM-освіти в навчальних закладах та шляхами підвищення ефективності інновацій, дізнались про актуальність розвитку STEM-освіти у світі, з досвіду Ізраїлю, про інтегрвані уроки як особливої форми STEM-навчання. У практичній частині семінару групи учасників мали можливість спроектувати STEM-уроки, зібрати модель каруселі конструктора LEGO та вирішити задачі.
У заході взяли участь Василашко Ірина, завідувач сектору підготовки вчителів STEM-освіти відділу STEM-освіти ДНУ “Інституту модернізації змісту освіти”, Васильєва Дарина, старший науковий співробітник відділу математичної та інформаційної освіти Інституту педагогіки НАПН України, Гольцберг Катерина, психолог, керівник центру сімейної та дитячої психології “ВЧАСНО”, Табінська Олена, менеджер з розвитку LEGO Educeshion в Україні. Модератором навчального семінару-практикуму виступила директор районного науково-методичного центру Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Федина Таміла.


Leave a Reply